Dronningen indviede bronzeport

Dronning Margrethe trak søndag formiddag i snoren og indviede en ny fornem indgang til Viborg Domkrike. En bronzeport, lavet af kunstneren Maja Lisa Engelhardt.

Det er altid et tilløbsstykke, når Dronningen er i nærheden - og søndag var ingen undtagelse. En fyldt domkirkeplads udgjorde kulissen, da Dronning Margrethe kl. 9:45 ankom til Viborg for at indvie byens domkirkes nye port.

Prinsens Musikkorps spillede, og menighedsrådsformanden ved Viborg Domsogn holdt tale, før Dronningen kunne trække i snoren og indvie Maja Lisa Engelhardts værk - en fornem bronzeport, der fra i dag udgør indgangen til Viborg Domkirke.

Efter bronzeporten var blevet afsløret og indviet, sang Dronningen og resten af de fremmødte en salme på domkirkepladsen. Efterfølgende var der gudstjeneste inde i domkirken, hvor biskop Karsten Nissen stod for prædiken. Da gudtjenesten var slut var der reception i Sognegården - arrangementet sluttede ved middagstid, hvorefter Dronning Margrthe forlod Viborg for at køre til Skanderborg på et officielt besøg, som er led i regentparrets sommertogt.

 

 

 

 

Også i dag var Dronning Margrethe på besøg i vores landsdel. I Viborg skulle domkirkens nye bornze-port indvies.