To drenge dømt: Truede med at dræbe lærer og hendes børn

To 15-årige drenge blev ved retten i Viborg dømt for at have ringet en tidligere lærer op og truet hende og hendes børn på livet.

To 15-årige drenge, der går på en efterskole i nærheden af Viborg, blev mandag dømt for i december at have truet en af drengenes tidligere lærer. 

- Der er fire drenge, der bor på samme værelse på efterskolen. To af dem keder sig og beslutter sig for at lave telefonfis. De kigger i telefonbøgerne, og så finder de en af drengenes tidligere lærer, siger Jens Henrik Severinsen, der er senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

quoteTruslen lød noget i retningen af: Vi ved, hvad du hedder, vi ved, hvor du bor. Vi kommer og slår dig og dine børn ihjel.

Jens Henrik Severinsen, Senioranklager, Midt- Og Vestjyllands Politi

Drengen havde ikke haft det bedste forhold til læreren på sin tidligere skole. Derfor ringer den anden dreng op til den læreren med skjult nummer og truer hende.

- Truslen lød noget i retningen af: Vi ved, hvad du hedder, vi ved, hvor du bor. Vi kommer og slår dig og dine børn ihjel, siger Jens Henrik Severinsen.

De to unge vedkendte sig at have truet lærerindens børn, men mente ikke at de havde truet lærerinden i telefonopkaldet. Den forklaring troede retten dog ikke på. De to drenge blev begge idømt 14-dages betinget fængsel for overtrædelse af straffelovens paragraf 119 om trusler mod offentlige ansatte personer. Anklageren er tilfreds med dommen.

- Jeg synes, dommen er passende. Jeg synes, det er fint at retten markerer, at den slags telefonfis er alvorlig, og det har retten gjort. På den anden side er det fint, at staffen kun er betinget, på grund af deres unge alder og fordi de ikke er tidligere straffede, siger Jens Henrik Severinsen.

Den ene dreng valgte at acceptere dommen på de 14-dages fængsel, den anden udbad sig betænkningstid til at beslutte om dommen skal ankes.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.