Dømt for at bringe Rohdes liv i fare

To ud af tre dommere mente, at 19-årig mekanikerlærling forsøgte at køre EU-politiker ned på villavej i Viborg.

En 19-årig mekanikerlærling blev tirsdag idømt 14 dages betinget fængsel og 30 timers samfundstjeneste for at bringe EU-politikeren Jens Rohdes liv og helbred i fare.

Den 19-årige blev dømt for i april at køre sin bil direkte mod Jens Rohde, så politikeren måtte springe for livet.

Jens Rohde forklarede i retten, at han stod hjemme i sit køkken, da han blev opmærksom på en bil, der med stor fart kørte på den lille villavej. Han gik derfor ud og stillede sig midt på vejen for at stoppe bilen.

Måtte springe for livet

- Pludselig trykkede han på speederen og kørte direkte mod mig. Jeg sprang til side og så, at han gav mig fingeren. Jeg er ikke i tvivl. Hvis jeg ikke var sprunget til side, havde han ramt mig. Han kunne slet ikke nå at stoppe på den korte afstand, forklarede EU-politikeren.

Den unge mekanikerlærling nægtede sig skyldig - og havde sammen med en kammerat, der var passager i bilen, en noget anden udlægning af sagen. De mente, at Jens Rohde pludselig var kommet ud på vejen foran dem, så de måtte undvige i sidste øjeblik. Og når de ikke standsede bilen, skyldes det, at Jens Rohde "så noget aggressiv ud".

Dommerne var uenige

Den 19-årige overvejer nu, om han vil anke sagen til landsretten. Udover betinget fængsel og samfundstjeneste blev han også idømt et halvt års frakendelse af kørekortet.

De tre dommere i domsmandsretten var i øvrigt ikke enige om udfaldet - en af dem mente, at den unge mand skulle frifindes.

En borgerpligt at reagere - Jens Rohde fortæller her, hvad der skete på villavejen, og hvorfor han gik til politiet:


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.