Domkirke vil hyre vagtværn efter jule-trusler

Viborg Domkirke oplever stigende tendens til trusler og vold, når de juleaften må afvise at lukke besøgende ind til propfyldte julegudstjenester.

For mange danskere er det først rigtig jul, når hele familien juleaften har været til julegudstjeneste i den lokale kirke. I Viborg Domkirke betyder det, at der år efter år er rigtig mange, som må gå forgæves, fordi pladsen ganske enkelt er blevet for trang.

Men dét er ikke pladsmanglen, der er det største problem for domkirken i Viborg. Det er snarere måden, folk reagerer på at blive afvist i døren.

Flere er nemlig tyet til både verbale trusler og i et enkelt tilfælde decideret vold, når de må gå forgæves. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad i dag.

Kirke: Det eskalerer

Det har tidligere været kordegn Minna Nygaard Pedersen og kirketjener Lisbeth Kærslund Pedersen, der har haft opgaven af at afvise besøgende juledag. Men det kan snart være fortid, lyder meldingen i Viborg Stifts Folkeblad.

- Vi bliver truet, og sidste år var der en decideret voldsepisode, da en afvist person kom tilbage og slog en ned. Det eskalerer virkelig for tiden. Derfor er vi nu der, hvor vi overvejer, om vi skal hyre et vagtværn til næste jul, siger Minna Nygaard Pedersen til Viborg Stifts Folkeblad.

Vi bliver truet, og sidste år var der en decideret voldsepisode, da en afvist person kom tilbage og slog en ned(...)siger Minna Nygaard Pedersen til Viborg Stifts Folkeblad.

Der er plads til 800 personer ad gangen, og kirken afholder i alt fire julegudstjenester den 24. december.  Kirken forventer også til næste jul at blive nødt til at afvise folk ved julegudstjenesterne.

- Det er ikke en klagesang, vi vil komme med, men vi vil gerne mane til eftertanke. For uanset hvor gerne vi ville trylle kirken større juleaftensdag, så kan vi altså ikke. Det kan ikke lade sig gøre, understreger kordegn Minna Nygaard Pedersen over for Viborg Stifts Folkeblad. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.