Dom i Kvols-sag: Lokale varmeværker skal betale millioner

Dom: Varmeværker uden for Viborg dømt til at betale millionbeløb til Energi Viborg

Dårligt nyt til varmekunderne i Skals, Løgstrup og Stoholm. Retten i Viborg har afsagt dom, der betyder at de varmeværker uden for Viborg skal betale et større millionbeløb til det kommunalt ejede Energi Viborg. Det skriver retten på siden hjemmeside torsdag.

Sagen kom efter skandalen med boringerne efter vamrt vand ved Kvols. Efter det fejlslåede forsøg på at finde varmt vand i undergrunden, indgik Energi Viborg en aftale med nogle af deltagerne i projektet om, hvordan udgifterne skulle dækkes. 

Skals Kraftvarmeværk, Stoholm Fjernvarmeværk og Løgstrup Varmeværk afviste Energi Viborgs krav. Retten i Viborg skriver,  

- Retten gav Energi Viborg fuldt medhold og dømte Skals Kraftvarmeværk til at betale ca. 3,8 mio. kr., Stoholm Fjernvarmeværk ca. 3,5 mio. kr. og Løgstrup Varmeværk ca. 3 mio. kr. til Energi Viborg. Derudover kommer et større rentebeløb og sagsomkostninger på ca. 558.000 kr.

Retten lagde bl.a. vægt på, at der i sin tid var indgået klare aftaler mellem deltagerne om at betale en forholdsmæssig andel af undersøgelsesudgifterne, aftaler som stadig var afgørende for, hvordan udgifterne skulle fordeles. De 3 varmeværker har nu 4 uger til at overveje, om de vil anke dommen. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.