Dødt spædbarn fundet i sø

12-årig pige fandt nøgent spædbarn i Viborg Søndersø - politiet ved endnu ikke, hvordan den nyfødte pige døde.

Liget af en nyfødt pige er blevet fundet i Søndersø ved Viborg.

Det er stadig uvist, om spædbarnet er dræbt eller dødt ved fødslen. Det skal et ligsyn nu være med til at klarlægge, oplyser politiet.

Navlestrengen sad stadig på det døde barn - nogen har slået en knude på strengen. Politiet vurderer, at barnet kan have ligget i vandet i en uges tid.

- Vi fik en melding om fundet i går aftes klokken 22 og har siden afspærret området, fortæller lederen af lokalpolitiet i Viborg, vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau.

Fundet af 12-årig pige

Det nøgne barn blev fundet flydende i søen tre til fire meter fra bredden. Det var en 12-årig pige, der onsdag opdagede, at der var noget galt, da hun gik ned til søen et sted, hvor folk ikke normalt kommer.

Pigen fortalte sine forældre om fundet, men i første omgang troede de ikke på hende. Først torsdag gik forældrene til politiet.

Politiet har ingen spor af barnets forældre og opfordrer borgere til at henvende sig, hvis de har oplysninger i sagen. Vestergaard-Lau håber blandt andet, at nogle af de mange kondiløbere, der bruger stien rundt om søen, kan bidrage med oplysninger.