Død efter vold på hotelværelse: Kæreste nægter sig skyldig

På nær fire lussinger nægter en 38-årig mand at have slået sin kæreste, der døde ovenpå en voldelig episode på et hotelværelse.

Torsdag begyndte retssagen mod en 38-årig mand, der er tiltalt for at have slået sin kæreste så hårdt, at hun dagen efter døde af sine kvæstelser.

I Retten i Viborg forklarede den tiltalte torsdag stille og roligt, hvordan han sidste år oplevede en episode på Best Western Palads Hotel i Sankt Mathias Gade i Viborg.

Smidt ud af forsorgshjem

Det var den nu 38-årige tiltalte mand, der den 14. september sidste år ringede til alarmcentralen for at få hjælp.

I retten blev optagelsen afspillet, og her kunne man høre en bekymret mand bede om hjælp til sin kæreste, der lå helt stille på en hotelseng og sagde mærkelige snorkelyde. Kort efter kom politiet frem til hotelværelset og fandt en bevidstløs kvinde, der hurtigt blev kørt til sygehuset i Viborg.

Den 38-årig mand forklarede torsdag i Retten i Viborg, at han samme dag sidste år var blevet smidt ud af forsorgshjemmet Vibohøj i Viborg, hvor han og kæresten boede. Derefter tog han sammen med sin kæreste ned i Viborg by, hvor han hævede alle sine penge, 8.000 kroner, købte noget hash og sammen tjekkede de ind på Best Western Palads Hotel.

Uenighed om piller

På hotelværelset opstod der ifølge den tiltalte uenighed mellem ham og kæresten om, hvorvidt den 42-årige kvinde havde taget nogle af den 38-årige mands piller. Der opstod tumult og den tiltalte forklarede i retten, at han gav hende fire lussinger og skubbede til hende.

Derudover nægter han af have slået hende, men han forklarede, at kvinden var tydeligt påvirket af piller og alkohol og skøjtede rundt.

Dagen efter episoden på hotellet i Viborg døde kvinden på sygehuset af sine kvæstelser. Ifølge retsmedicinerne er hun død af en blødning i hjernen. Kæresten har været varetægtsfængslet siden september sidste år.

Der er afsat fire dage til retssagen.

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.