DM-nederlag til bager fra Frederiks

Bageren fra Frederiks skulle tirsdag forsvare sin danmarksmestertitel til DM i brød. Selvom han havde forberedt sig grundigt og stillede op med et helt særligt rugbrød, blev det ikke engang til en placering i top 3.

Med friskebagte hamp-rugbrød drog bagermester Lars Trier tirsdag til København for at deltage i DM i brød. Ved sidste års konkurrence hev han danmarksmestertitlen hjem med et brød lavet på byggrød. 

Derfor satsede han igen i år på alternative ingredienser. Desværre faldt hampbrødet ikke i dommernes smag. 

- I år gik de mere efter de traditionelle rugbrød, så der kunne vi ikke være med, fortæller Lars Trier efter konkurrencen.

Nederlaget slog dog ikke den gæve midtjyde ud. Han havde 6 medarbejdere med til mesterskaberne og de var ikke i tvivl om, hvordan nederlaget skulle håndteres. 

- Til næste år stiller vi op i endnu flere kategorier. Vi forestiller os at lave både rugbrød, tærter og specialbrød, siger den ukuelige Frederiks-bager. 

I alt stillede 10 bagere op i rugbrødskategorien. Top 3 blev offentliggjort tirsdag eftermiddag. De øvrige placeringer - deriblandt Lars triers - bliver først frigivet onsdag.

Selvom det ikke blev til en sejr, fik den jyske bager oplevelser med fra hovedstaden. Hør ham fortælle om sit møde med de Københavnske bagerier: 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.