Diskoteker politianmeldt for ulovlige reklamer til unge

Forbrugerombudsmanden politianmelder seks diskoteker, der målrettede reklamer til unge under 18 år. Et diskotek i Viborg er iblandt.

Det er foreningen Alkohol & Samfund og Alkoholreklamenævnet, der har klaget over diskotekerne til Forbrugerombudsmanden. Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST

"Fik du ikke nok om onsdagen? Eller er du bare til gratis fadøl? Fri fadøl den første time. 16+ medmindre du er 15 og har sidste skoledag."

Sådan lød ordene i et Facebook-opslag fra et diskotek, men det er ifølge Forbrugerombudsmanden ulovligt at reklamere for alkohol til unge under 18 år.

Overtrædelse af forbuddet politianmelder vi, fordi hensigten med forbuddet er at beskytte de unge.

Christina Toftegaard Nielsen, forbrugerombudsmand

Derfor er seks diskoteker rundt i landet blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden. Et af diskotekerne er Temabar i Viborg.

- Retter diskotekerne deres reklamer mod unge under 18 år, må alkohol ikke indgå i markedsføringen, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Læs også Danskerne vil hæve aldersgrænse for al køb af alkohol

- Overtrædelse af forbuddet politianmelder vi, fordi hensigten med forbuddet er at beskytte de unge, siger hun.

De seks diskoteker er Retro i Helsingør med 22 ulovlige opslag på Facebook, Temabar i Vejle med fem, Temabar i Viborg med to, One i Fredericia med tre, mens Dr. Emils i Marielyst og Mona i Maribo er anmeldt for et ulovligt opslag.

Det er foreningen Alkohol & Samfund og Alkoholreklamenævnet, der har klaget over diskotekerne til Forbrugerombudsmanden.

01:54

Se også dette indslag:Bevillingsnævnene i Holstebro og Viborg vil sætte en stopper for de diskoteker, der reklamerer ulovligt over for børn og unge under 18 år.

Luk video

/ritzau/