DBU lukker racisme-sag

Mangel på beviser betyder, at Fodboldens Disciplinærinstans ikke gør noget ved beskyldninger om racisme mod Viborg-angriber.

Det står fast nu, at sagen om påstået racisme mod den ivorianske angriber Serge Deblé fra Viborg FF ikke får et efterspil hos DBU.

Fodboldens Disciplinærinstans, der er et udvalg under DBU, har besluttet at lukke sagen på grund af mangel på beviser, skriver DBU på sin hjemmeside.

Udvalget skriver, at man "ser alvorligt på racismeproblematikken" og derfor selv valgte at vurdere sagen. Men altså også, at man har besluttet ikke at gøre mere.

- På baggrund af redegørelser fra kampens dommer, Kasper Madsen, og fra de to klubber finder Fodboldens Disciplinærinstans det ikke godtgjort, at der er fremsat racistiske tilråb. Disciplinærinstansen lukker derfor sagen uden sanktionering af nogen af parterne, står der på hjemmesiden.

Sagen drejer sig om en episode fra kampen mellem HB Køge og Viborg FF den 8. maj. Efter kampen fortalte Serge Deblé, at HB Køges målmand havde kaldt ham for "black bastard".

HB Køges målmand afviste beskyldningerne, og de to klubber meldte dagen efter, at de begge betragtede sagen som lukket.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.