Dansk håndbold får et nyt awardshow i Viborg

​Håndbolden skal hyldes og fejres allerede fra sæsonafslutningen i 2018.

Nu er det en realitet.

Dansk håndbold får sit helt eget awardshow, der skal hylde og hædre sporten og atleter ved en årlig håndboldfest, der begynder allerede i år.

- Der har ikke været mange udfordringer i samarbejdet omkring at få denne event op at stå, for vi er alle enige om, det er naturligt, at vi slutter håndboldåret af med en fest for alle spillets parter, lyder det fra Spiller Foreningens direktør, Michael Sahl Hansen, i en pressemeddelelse.

Viborg får værtsskab

Awardshowet kommer til at foregå i Viborg den 4. juni, og eventen er et produkt af et samarbejde mellem Dansk Håndbold Forbund, Divisionsforeningen Håndbold og Håndbold Spiller Foreningen.

Det er planen, at Viborg skal være vært for det nye, store show i tre år. I de første år skal det afholdes på rådhuset og i Viborg Stadionhal, mens det i 2020 flytter ud i Tinghallens Kongres- og Musikhus, som vil stå færdig efter en større ombygning.

Håndboldens efterhånden faste TV-partner, TV 2, får studie i Viborg Stadionhal, hvor ’året der gik’ kommer til at blive dækket fra.

Wilbek: Sporten er vigtig i Viborg

Borgmester og tidligere håndboldlandstræner Ulrik Wilbek er også begejstret over det nye show, der kommer til at kunne huse mellem 2.000 og 2.500 tilskuere.

Wilbek ser showet i en større sammenhæng for Viborg Kommune.

- I Viborg er sporten en vigtig del af vores satsning på event-turisme og profilering af området.

- Den nye event skal være med til at udbygge vores position på det område sammen med eksisterende events som eksempelvis Generation Handball og det kvindelige fodboldlandsholds hjemmekampe, siger Ulrik Wilbek.

I Viborg forventer man at kunne offentliggøre dele af programmet og mere information om billetsalg og event i midten af marts 2018.