Dansere fra Karup slår verdensrekord

Til VM-finalen i showdance sent i går aftes fik to lokale dansere end sølvmedalje – og en verdensrekord.

I de senere år har Ashli Williamson og Bjørn Bitsh fra Karup vundet stort set alt hvad der er være at vinde på et dansegulv.

Det giver dem nu en vaskeægte verdensrekord. For da de sent i går aftes hev endnu en VM-sølvmedalje ind i Wien, blev de det første dansepar i verden, der samme år har vundet VM-medaljer fire gange.

- Det betyder helt vildt meget, at vi er det eneste par i verden, som har gjort det. Man skal lige nive sig selv i armen. Jeg vil bare gerne være danser, og så slår vi en verdensrekord, så det er helt vildt, fortæller Ashli Williamson kort tid efter konkurrencen.

De sluttede tidligere i år deres amatørkarriere med VM-medaljer i både show- og 10 dans, og så har parret også hevet en bronzemedalje i standarddans i den professionelle klasse. Og så fik de i går aftes sølvmedaljen i showdance.

quoteVi gik efter en medalje, men guld smager jo altid bedre end sølv

Ashli Williamson, danser

Lidt skuffede

Selvom parret er lykkelige for deres verdensrekord, så ville de gerne have haft, at den var blevet med guld.

- Man går altid efter guldet, og når man ved, at man er tæt på, så er det altid skuffende. Men vi fik en verdensrekord, og vi dansede rigtigt godt. Vi vidste godt, at de andre var klare favoritter, og de dansede rigtigt godt. Vi var kun 0,3 point fra, fortæller Bjørn Bitsh.

Hans dansepartner er enig.

- Jeg vil gerne vinde hver turnering, jeg stiller op i. Der er selvfølgelig et par ting, som man er utilfreds med, men det må vi rette op på, siger Ashli Williamson og tilføjer:

- Vi gik efter en medalje, men guld smager jo altid bedre end sølv.

Sådan ser en sølvmedalje ud.
Sådan ser en sølvmedalje ud.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST