Dansepar fra Karup har ’opnået alt’ – nu stopper de som verdens mest vindende

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson stopper karrieren i november, hvor de har mulighed for det niende VM-guld.

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson stopper karrieren i november. Foto: Axel Schütt/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Efter 17 år og otte VM-guldmedaljer har det danske dansepar Bjørn Bitsch og Ashli Williamson besluttet sig for at stoppe karrieren.

Det sker efter VM i 10 Dans i november, hvor parret har mulighed for at få den niende VM-guldmedalje og dermed udbygge sin egen rekord som det mest vindende dansepar i verden.

Det skriver parrets pressechef i en pressemeddelelse.

Til TV2 sport siger parret, at det er det helt rigtige tidspunkt at stoppe.

Læs også Dansepar vinder 8. guldmedalje: - Det er helt surrealistisk

- Det er en kombination af, at det føles rigtigt, og at vi har opnået alt det, vi har sat os for. Vi er i vores livs form og er fuldstændig flyvende, og vi kunne godt træne de næste ti år, men vi vil gerne stoppe på toppen og levere den bedste præstation helt til slut, siger 35-årige Bjørn Bitsch til tv-stationen.

Det var i december sidste år, at han sammen med 34-årige Williamson vandt den ottende VM-guldmedalje.

- Det føles helt fantastisk, at alle de års træning har givet pote i sidste ende, og at vi har stået øverst på podiet flere gange end nogen andre, siger Ashli Williamson til TV2 Sport.

Selv om parret stopper dansekarrieren, bliver det ikke et farvel til sporten. De vil begge fortsætte med at undervise og muligvis være internationale dommere, forklarer de.

Parrets sidste to turneringer er VM i showdance, der finder sted i Tyskland 2. november, og VM i 10 Dans i Portugal 9. november.

/ritzau/

40:04

De har revet det ene verdensmesterskab til sig efter det andet, danseparret Bjørn Bitsch og Ashli Williamson. Faktisk har danserne fra Karup, der også danner par privat, knoklet sig til intet mindre end otte VM-guldmedaljer. Og det er flest af alle i historien. Bjørn Bitsch og Ashli Williamson fra Karup er gæster i denne uges udgave af Køreturen.

Luk video