Dagens tilbud: Herregård til 185 millioner

Ægteparret Glerup viser rundt på Lynderupgaard, der blev nummer to i konkurrencen om at blive Danmarks smukkeste herregård.

Lynderupgaard ved Hjarbæk Fjord er netop blevet kåret til Danmarks næstsmukkeste herregård i en konkurrence udskrevet af organisationen Historiske Huse.

Og hvis man synes, at det kunne være spændende at eje sådan en størrelse, så kan det faktisk godt lade sig gøre - hvis man vel at mærke har lidt kapital til overs. Lynderupgaard er nemlig sat til salg for 185 millioner kroner.

Herregården ejes af ægteparrret Kirsten og Ove Glerup. Ingen af deres børn har lyst eller mulighed for at overtage den, og efter 23 år på Lynderupgaard har parret besluttet, at det er tid til at sælge.

- Det er med blødende hjerte, vi forlader stedet, men sådan er det at blive ældre, siger Ove Glerup.

Ægteparret har givet TV MIDTVEST en rundvisning på den gamle herregård, så man kan se, hvad man får for pengene. Da parret købte herregården, var det en bygning i forfald. De har derfor brugt masser af energi og penge på at sætte den i stand.

Lynderupgaard er Danmarks ældste herregård i bindingsværk. Ud over bygningerne får man 900 hektar med skov og mark med i købet.

Eksternt link: Læs mere om Lynderupgaard her.

Ove og Kirsten Glerup.
Ove og Kirsten Glerup.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.