Coronavirus forhindrer håndboldtræner fra Viborg i at passe job i Kina

Lars Friis, der er cheftræner i Beijing Handball Association, er strandet i Danmark på grund af coronavirussens hærgen.

Håndboldtræner Lars Friis er på ufrivillig ferie i Viborg - og han ved ikke, hvor længe han må blive. 

Lars Friis har boet i Beijing i en måned, hvor han er cheftræner i Beijing Handball Association. Men nu er han strandet i Danmark på grund af coronavirussen.

- Jeg var nødt til at tage til Danmark for at få et nyt visum, og jeg skulle egentlig flyve tilbage i starten af februar, men nu er alle fly aflyst, fortæller Lars Friis.

Flyafgangene til Kina er aflyste, fordi man vil begrænse spredningen af coronavirussen.  

Lars Friis aner derfor ikke, hvornår han får mulighed for at komme tilbage og passe sit arbejde.

- Jeg skal tilbage og gøre arbejdet færdigt. Alle mine ejendele står også i min lejlighed i Beijing, siger Lars Friis.

Det har været en speciel oplevelse at befinde sig i Kina, mens coronavirussen har hærget. Lars Friis fortæller, at Beijing har været helt stille.

quoteJeg tror, at det er toppen af isbjerget, vi ser nu, og at det snart begynder at gå den anden vej igen

Lars Friis, cheftræner i Beijing Handball Association. 

- De store boulevarder er tommer for biler. De store shoppinggader er nærmest tømt for mennesker. Kineserne bliver hjemme, som de har fået besked på, siger Lars Friis. 

Tryg ved at vende tilbage

Håndboldtræneren fra Viborg fortæller, at coronavirussen ikke har fyldt meget i hans bevidsthed, mens han har boet i Beijing. 

- Jeg har aldrig følt, det har været specielt farligt, for der var jo ikke nogen mennesker i Beijing, så man kunne nærmest ikke møde nogen, man kunne blive smittet af. Men man tænker selvfølgelig over, om den kinesiske regering fortæller hele sandheden, siger han. 

Indtil videre har Lars Friis en kontrakt på to år om at være cheftræner i Beijing Handball Association. Derfor håber han, at flyene snart flyver igen.

- Der skal mere til, end coronavirus før jeg bliver i Danmark. Jeg tror, at det er toppen af isbjerget, vi ser nu, og at det snart begynder at gå den anden vej igen, siger han. 

Lars Friis-Hansen har de seneste år arbejdet som konsulent i blandt andet BSC Nordic og HowToWin.

Tidligere har han trænet blandt andre HC Midtjylland og Viborg HK.

CORONAVIRUS

Egentlig skulle Lars Friis-Hansen bare hjem for at forny sit visum, men nu ved han ikke, hvornår han kan vende tilbage til sit trænerjob i Beijing.