Comeback af VHK sikrede sejr

Viborg HK var bagud med fire mål kort før pausen, men det lykkedes alligevel at vinde over Randers HK.

Randers HK løb lørdag ind i sæsonens første nederlag i Dame Håndboldligaen. Det sørgede Viborg HK for, da holdet på hjemmebane vandt lokalopgøret med 29-23.

Det skete efter en flot anden halvleg, hvor ikke mindst 35-årige Rikke Skov indtog en afgørende rolle. Randers HK dominerede ellers i første halvleg, og halvandet minut før pausen førte gæsterne med 15-11.

To Viborg-reduceringer til pausestillingen 15-13 til gæsterne fik dog skabt spænding, og det var et forvandlet Viborg-hold, der kom ud til anden halvleg. Knapt ti minutter inde i anden halvleg bragte Line Uno hjemmeholdet foran 20-16 på et kontraløb, efter at Randers' Jane Schumacher havde smidt bolden væk.

Viborg fik bedre styr på Randers' storskytte Camilla Dalby, og samtidig tog hjemmeholdets rutinerede Rikke Skov et stort ansvar. Rikke Poulsen fik bedre fat i hjemmeholdets mål, samtidig med at gæsterne begik flere fejl.

Viborg HK vandt med sejren over Randers HK for anden gang i sæsonen. For cirka en måned siden sejrede cheftræner Allan Heines hold på udebane i pokalturneringen, Santander Cup.

Rikke Skov endte som kampens topscorer med ni mål. Det var Viborgs første hjemmesejr i sæsonen i Dame Håndboldligaen, mens Randers HK for første gang satte point til på udebane.

Med nederlaget forsømte lørdagens tabende hold muligheden for at snuppe førstepladsen. Randers HK er nummer tre med 11 point for syv kampe, mens Team Esbjerg og FCM Håndbold har 12 point.

Viborg HK rykker med sejren op på syv point, så holder ligger side om side med Team Tvis Holstebro og Silkeborg-Voel KFUM.