Christian Langballe: Jeg har også delt Muhammed-tegninger

DFs lokale folketingsmedlem giver sin ubetingede støtte til Inger Støjberg.

Dansk Folkepartis medlem af Folketingets integrationsudvalg, Christian Langballe fra Tjele, bakker fuldt ud op om udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der har valgt at lægge et billede af Kurt Westergaards Muhammed-tegning op på sin Facebook-side.

- Jeg kunne ikke være mere enig i det, hun skriver. Jeg har selv lagt tegningerne på Facebook engang, og jeg har faktisk også en litografi af Kurt Westergaards tegning i min lejlighed i København, siger Christian Langballe til tvmidtvest.dk.

Støjbergs opslag er en kommentar til en udstilling på Skovgaard Museet i Viborg.

Museet åbner på fredag en større udstilling om blasfemi, men har valgt ikke at vise de Mohammed-tegninger, som Jyllands-Posten bragte i 2005. Det var tegninger, der medførte massive protester mod Danmark i mange muslimske lande. Danske varer blev boykottet og ambassader sat i brand.

Inger Støjberg ærgrer sig over, at museet i Viborg ikke vil vise tegningerne, og Langballe er enig.

- Der er nogle gode folk på Skovgaard Museet, men jeg forstår ikke, at man kan lave en udstilling om blasfemi uden at vise den nok mest skelsættende begivenhed siden reformationen.

- Generelt er det sådan, at man gerne vil skildre blasfemi i kristendommen. Man kan endda grine ad det. Men når det kommer til islam, bliver man bange. Det forarger mig lidt. Det er ikke i orden, at man stopper ved islam. 

- Jeg kan godt forstå, at folk er bange, men jeg synes ikke, at man som museum skal bøje nakken, siger Christian Langballe.

Se et interview med Christian Langballe her.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.