Christian H. Hansen vender regeringen ryggen

Christian H. Hansen og partiet Fokus dropper støtten til VKO. Dermed smuldrer regeringens politiske flertal.

Chistian H. Hansen og Fokus har fået nok. Når Folketinget går på sommerferie den 15. juni er det slut med opbakningen til VKO.

- Vi kan ikke længere støtte op omkring regeringen med den massakre den laver på naturen, de arbejdsløse og børnefamilierne, siger Christian H. Hansen til TV/MIDT-VEST.

Lørdag var den tidligere DF'er tilbage på den gamle hjemmebane i Karup, hvor der i dagens anledning stod grundlovstale på programmet.

- Jeg må indrømme, at jeg med hjertet har meget svært ved at pege på en statsminister, der slår dyr ihjel og som smadrer vores natur, siger partistifteren og formanden for Fokus.

Udmeldingen og beslutningen om ikke længere at ville agere parlementarisk grundlag for regeringen vækker frustration hos Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.

- Det er jeg ærgerlig over. Jeg vil naturligvis gerne have, at flest mulige partier bakker op omkring os. Ryger det politiske flertal, så får det den konsekvens, at vi skal ud og søge en bredere opbakning end hidtil. Omvendt er vi en mindretalsregering, så vi er vant til at skulle søge bredt, siger Kristian Jensen.

Løsgænger og tidligere konservativ, Per Ørum Jørgensen, har kun lovet regeringen sin støtte frem til den 16. juni. Hvis han herefter, ligesom Christian H. Hansen, vælger at trække sin støtte tilbage, så har Lars Løkke Rasmussen kun 89 mandater rådighed, og er dermed ikke længere sikret et automatisk politisk flertal. 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.