Butiksejer overmandede 14-årig røver: Får ros af politiet - men også advarende råd

Butiksejeren fik en på næsen af pistolen og slog to fingre, men kom ellers ikke til skade under røveriforsøget.

Selvom René Stick Mikkelsen i 40 år har haft sin egen butik med hunde- og hesteudstyr på Vejlevej i Viborg, har han aldrig oplevet noget som det, han oplevede fredag aften.

Her kom en maskeret røver ind med en pistol, som viste sig at være en attrap. Det fandt René Stick Mikkelsen dog først ud af, efter han havde overmandet røveren.

- Han kommer ind ad døren, da jeg lige er blevet færdig med at ekspedere en far med to børn, og så stikker han pistolen op i hovedet på mig. Og så udvikler det sig lidt derefter, siger ejeren og fortsætter:

- På det tidspunkt, hvor jeg ser pistolen for første gang, registrerer jeg ikke, om den er ægte eller ej. Der ser jeg bare, hvor han peger hen, og så prøver jeg at komme væk derfra. Det er ikke spørgsmålet, om pistolen er ægte eller uægte.

René Stick Mikkelsen overmandede gerningsmanden, som viste sig at være en 14-årig dreng. Herefter lavede han en civil anholdelse og ventede på, at politiet kom frem.

Den 14-årige endte derfor ikke med at få noget med fra røveriforsøget, men ejeren fik dog alligevel et par skrammer.

- Jeg får en på næsen, da pistolen rammer mig, og så slår jeg to fingre. Jeg ved ikke, om det er på ham eller døren, men jeg får i hvert fald pistolen fra ham, og så ender han ude på fliserne. Og så ligger han ellers bare stille og roligt der.

Ros og advarende råd fra politiet

Midt- og Vestjyllands Politi foretog ved ankomst en anholdelse af den 14-årige dreng, som de senere overdrog til de sociale myndigheder.

Der kommer rosende, men også et advarende råd til, hvis et lignende røveri skulle ske i fremtiden fra politiet.

- Jeg vil godt rose ejeren for den civile anholdelse, men jeg vil samtidig godt sige, at man skal tænke sig om, inden man griber ind mod en gerningsmand, som er bevæbnet med en pistollignende genstand og en kniv, siger Ole Vanghøj, der er politikommissær og vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, og fortsætter:

- Når man begynder at maskere sig, tager handsker og flere typer våben, selvom den ene er en attrap, så er det noget, der er planlagt. Det er ikke en finger i lommen, som man peger på en forurettet med. Det er noget, der er planlagt. Jeg håber virkelig, at de sociale myndigheder tager over og får rettet op på det.

Ole Vanghøj anbefaler alle, at hvis man er i tvivl om, hvorvidt en gerningsmand har et ægte skydevåben, skal man lade dem være.