Busselskab sender alle busser til syn efter pres

Terndrup Taxa & Turistbusser giver alle sine skolebusser en ekstra tur i synshallen inden skolestart, efter at forældre har udtrykt bekymring om bussernes tilstand.

Ejer af Terndrup Taxa & Turistbusser Kenny Thygesen. Foto: Pressefoto

Terndrup Taxa & Turistbusser har de seneste dage oplevet stor kritik af sine busser, der fragter skolebørn i Viborg Kommune. En kritik, som busselskabet nu tager konsekvensen af med flere initiativer.

- Først og fremmest vil procedurerne omkring skolekørslen blive indskærpet over for chaufførerne. Derudover vil busselskabets i alt 12 skolebusser blive efterset af en mekaniker, ligesom Terndrup Taxa & Turistbusser har booket tid i synshallen til et ekstraordinært servicetjek for alle skolebusser inden skolestart. Endeligt har busselskabet inviteret kommunens forældre til en køretur fra Bjerringbro Skole fredag den 11. august i et forsøg på at skabe den nødvendige tryghed omkring kørselsordningen. Det skriver busselskabet i en pressemeddelelse. 

Læs også Børnene må forlade bussen – ellers kan den ikke komme over bakken

- Vi er meget bevidste om, at vores last er ekstremt dyrebar, og det er et ansvar, som vi tager meget alvorligt. Vi har absolut ingen interesse i at sende defekt udstyr på gaden, og derfor tager vi nu initiativ til at tjekke alle skolebusserne godt og grundigt efter i sømmene, selv om de selvfølgelig bliver synet en gang om året som forskrevet, bliver løbende vedligeholdt og i øvrigt lever op til alle myndighedernes krav, siger Kenny Thygesen, ejer af Terndrup Taxa & Turistbusser.

Læs også Rohde: Byråd skal kræve garanti for sikre busser

Som følge af kritikken krævede Viborgs viceborgmester Jens Rohde (V) et hastemøde i kommunen. Et møde som Kenny Thygesen imødeser med forventning.

- Vi ser frem til at gå i dialog med kommunen om buskørslen og har absolut ikke noget at skjule. Vi har vel at mærke kørt bus siden 1983 og har altid haft ordnede forhold. Vi har aldrig fået klippet pladerne på en bus eller modtaget et eneste kørselsforbud, fordi vi er en ansvarlig virksomhed. Alle kan begå fejl, men virkeligheden er ofte lidt mere nuanceret, end den bliver fremstillet i medierne, og derfor giver det rigtig god mening, at vi får mulighed for at udveksle synspunkter med de relevante politikere, siger Kenny Thygesen.

02:42

Forældre i Bjerringbro er utrygge, fordi deres børn har fortalt om flere farlige episoder med skolebusserne

Luk video