BUPL-formand glæder sig - Flere pædagoger letter samvittighed og giver mere nærvær

Det kommer til at gøre en 'enormt stor forskel på daglig basis', at Viborg Kommune vil ansætte flere pædagoger, slår lokal BUPL-formand fast.

Glæde. Det er den generelle følelse, efter Viborg Kommune har offentliggjort, at de søger flere pædagoger.

quoteDet vil gøre en enormt stor forskel på daglig basis.

Ivan Holck Jensen, formand, BUPL MidtVestjylland

Der er tale om 30 til 35 pædagoger, der skal være med til at få Viborg Kommune til at opnå minimumsnormeringerne i kommunens daginstitutioner.

Både forældre, politikere i Viborg og daginstitutioner har udtrykt glæde over kommunens udmelding, og det kor vil BUPL - Børne- og UngdomsPædagogernes Landsforbund – gerne være med til at synge i.

- Det vil gøre en enormt stor forskel på daglig basis. Det positive er, at det sker i forlængelse af, at Viborg Kommune har ansat flere pædagoger løbende. Så det er sådan set en fortsættelse af den proces, der kører, siger Ivan Holck Jensen. Han er formand i BUPL MidtVestjylland.

BUPL-formanden havde glædet sig til at se frem til, hvor mange pædagoger Viborg Kommune ville ansætte, efter der blev afsat penge i det kommunale budget sidste år.

Han er tilfreds med antallet, som også er det tal, BUPL havde regnet med

Lettelse og nærvær er hovedpointer

Viborg Kommune har længe været under pres for at gøre dagtilbuddene bedre.

TV 2-dokumentaren ”Eksperimentet med vores børn” viste scener fra en børnehave i Viborg, hvor børnene ikke fik tilstrækkeligt med nærvær. Det fik efterfølgende flere til at lave demonstrationer, og nu er der altså kommet handling fra politikerne.

De timer, som de ekstra pædagoger giver i hele kommunen, kan bruges til at gøre en stor forskel for de nuværende pædagoger.

- Det betyder, at man nu faktisk kan arbejde mere målrettet med de opgaver, der ligger. Nu kan man sætte sig ned og være nærværende i længere tid ad gangen med børnene, fortæller Ivan Holck Jensen og fortsætter:

- Arbejdsmiljøet bliver bedre, og belastningen bliver mindre for hver enkelt pædagog. Så behøver de ikke at gå hjem og have dårlig samvittighed over ikke at have nået alle børn.

Det er ikke kun pædagogernes hverdag, der kan se frem til at få et løft.

Også de børn, der går i daginstitutionerne, får meget ud af det.

- Det giver mere nærvær til børnene. Det er meget positivt, at det går den vej. Men vi er ikke færdige endnu, siger formanden.

Ros - men målet er ikke nået endnu

quoteVi vil gerne fremhæve Viborg Kommune som et godt eksempel.

Ivan Holck Jensen, formand, BUPL MidtVestjylland

Selvom Viborg Kommune får flere pædagoger, er der stadig et stykke vej til målsætningen: At leve op til minimumsnormeringerne.

- Det er vigtigt at sige, at minimumsnormeringerne er en bund. I første omgang handler det om at nå minimumsnormeringerne. Det tror jeg, at Viborg Kommune kan nå i løbet af et år til halvandet – hvis de vil, siger Ivan Holck Jensen.

Hvis kommunen skal i mål, anslår formanden – ud fra en teknisk model, som Danmarks Statistik har udregnet – at der mangler yderligere 12 til 15 millioner kroner i budgettet.

Men selvom de penge endnu ikke er lagt ind i noget budget, vil formanden for BUPL MidtVestjylland gerne rose Viborg Kommune.

- Vi vil gerne fremhæve Viborg Kommune som et godt eksempel. Der tager politikerne ansvar.

- Vi håber på, at det bliver lige så tydeligt for andre kommuner, at Viborg er på vej i den rigtige retning. Vi håber, at nabokommunerne kommer til at tænke, at når Viborg kan, så bør vi vel også gå i den retning, slutter Ivan Holck Jensen.

Politikerne i Viborg kommune har lyttet til kritikken og opnormerer.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.