BSV indleder slutspil med at snuble i Esbjerg

Ribe-Esbjerg førte an og slog på hjemmebane Bjerringbro-Silkeborg, da de to klubber indledte deres slutspil.

Ribe-Esbjergs håndboldherrer var topmotiveret mandag aften, da klubben hjemme debuterede i slutspillet i 888 Ligaen.

Det skete på fornem vis, da Ribe-Esbjerg besejrede favoritterne fra Bjerringbro-Silkeborg (BSV) med 25-21 i det første opgør i gruppe 2.

Ribe-Esbjerg HH sluttede på syvendepladsen i grundspillet, hvor mesterholdet BSV tog andenpladsen og dermed også fik to point med over i slutspillet.

Dermed har begge klubber efter en enkelt kamp to point i gruppen, der også tæller TTH Holstebro og Mors-Thy Håndbold, der ikke har været i kamp endnu.

TTH Holstebro har et enkelt point med i slutspillet, mens Mors-Thy skal spille sig til at få point.

BSV sluttede grundspillet af med at besejre Ribe-Esbjerg på udebane i den sidste kamp, men mandag aften kom hjemmeholdet bedst ind i kampen.

Efter et kvarter førte Ribe-Esbjerg 8-5, og tendensen fortsatte igennem første halvleg, hvor hjemmeholdet fem minutter før pausen var foran 11-7.

Sebastian Skube tordnede bolden i kassen til 8-11 for BSV, men få sekunder senere bragte Jacob Holm Ribe-Esbjerg foran med fire mål igen, som om intet var hændt.

Jacob Holm var første halvlegs helt store profil. Den 21-årige back scorede nærmest efter behag og satte BSV's forsvar på hårdt arbejde.

Otte gange bankede Jacob Holm bolden i kassen i første halvleg, og det var stærkt medvirkende til, at Ribe-Esbjerg gik til pausen foran 14-9.

BSV skulle op i gear i anden halvleg, men gæsterne havde det svært og med et kvarter igen havde man blot barberet hjemmeholdets føring med et enkelt mål.

Foran 18-14 kunne der opstå spænding, men med ti minutter igen var Ribe-Esbjerg stadig front nu med 21-17, da hjemmeholdets Lukas Karlsson bragede bolden i nettet for hjemmeholdet.

Den 43-årige målmandsveteran Søren Haagen leverede en lang række pragtredninger for Ribe-Esbjerg, og Jacob Holm blev ved med at score og gjorde det til 25-19, da der var fem minutter igen med sin 12. scoring i kampen.

BSV kunne ikke stille noget op på dagen, og Ribe-Esbjerg kunne efter 60 minutter juble over indledningen på slutspillet.