Brandvæsenet advarer: Pas på med ukrudtsbrænderen

En ukrudtsbrænder satte i dag ild til et udhus ved Viborg. Og der er god grund til at passe på med ukrudsbrændere lige nu, advarer brandvæsenet.

Påskesolen lokker mange udenfor, men for en gårdejer fra Kølsen nord for Viborg gik et forsøg på havearbejde helt galt.

Med en ukrudsbrænder var en mand mandag eftermiddag i gang med at fjerne ukrudt omkring et udhus, men på grund af sprækker i bygningen gik der ild i den halm, der var opmagasineret i bygningen.

quoteDen her brand fik vi heldigvis stoppet, men folk skal generelt være mere forsigtige.

Rasmus Klüver Jensen, indsatsleder, Midtjysk Brand & Redning

Han opdagede selv ilden og fik alarmeret brandvæsenet. Da de dukkede op, var manden allerede i gang med slukningsarbejdet, og ved fælles hjælp blev flammerne slukket, inden ilden nåede at brede sig til hele bygningen.

- Den her brand fik vi heldigvis stoppet, men folk skal generelt være mere forsigtige. Især her tidligt på sæsonen, hvor man måske ikke tænker over, at der kan være meget tørt, siger Rasmus Klüver Jensen, der er indsatsleder ved Midtjysk Brand & Redning.

Hav slukningsmidler klar

Han fortæller, at brandvæsenet kommer ud til mange brande forårsaget af ukrudtsbrændere lige så snart vejret bliver godt nok til, at der kan fjernes ukrudt.

- Med ukrudtsbrændere skal man være meget agtpågivende, og det er vigtigt at have slukningsmidler ved hånden, når man går i gang med arbejdet, siger Rasmus Klüver Jensen.

Sæsonen for naturbrande begynder typisk i forårsmånederne, hvor jordens overflade er meget tør som følge af visne blade og manglende plantevækst. En lang, kold vinter har drænet planterne for vand, og derfor skal der bare en smule sol til for at tørre dem helt ud.

Ved tvivl omkring brandslukning eller udvikling af brand og tilskadekomne, bør man altid ringe 1-1-2. 

Fem gode råd, når du bruger ild i naturen