Brand i Viborg: Kaffen blev lige lovlig ristet

Midtjysk Brand og Redning måtte rykke ud til en bygningsbrand i Viborg, fordi der var ild i beboerens kafferister

Nyristede kaffebønner i kværnen via varmt vand omdannet til en himmelsk kop af det sorteste guld om morgenen er nærmest en forudsætning for, at mange af os overhovedet hænger sammen mentalt resten af dagen.

Men ønsket om en fremragende kop kaffe endte i dag rigtig ærgerligt for en borger i Viborg. I stedet for mørke dråber i kruset, fik beboeren i et af rækkehusene på Sønæshave sodet hele lejligheden til, da der formentlig gik ild i en kafferister.

- De skal nok ikke regne med at flytte ind igen lige foreløbigt, siger indsatsleder Vagn Erik Jensen fra Midtjysk Brand og Redning.

Opdagede ikke branden selv

Beboeren sad omme i haven, da branden opstod i et skur på siden af huset, hvor kafferisteren stod. Det var først, da naboen kom løbende og råbte op om flammerne, at brandvæsnet blev tilkaldt lidt over middag.

- Det var for sent at redde skuret, det lod vi bare brænde ned. Men vi sendte røgdykkere ind i lejligheden og fik hurtigt resten af branden under kontrol. Entréen er brandskadet og resten af lejligheden kun sodskadet, siger indsatslederen.

Det vides ikke, hvorfor der gik ild i kafferisteren. Ingen personer kom til skade ved branden.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.