Ejer af nedbrændt halm-lager: Måske var der en der syntes det halm skulle væk

Det brænder stadig i et halm-lager i Hersom. Politiet skal nu undersøge, om branden skyldes en kortslutning, eller om en brandstifter var på spil.

Et stort halm-lager i Hersom syd for Møldrup brænder nu på andet døgn. Branden i de 500 bigballer begyndte natten til søndag. Egentlig skulle halmen sælges som kreaturfoder, men den plan er nu gået op i røg.

- Det var selvfølgelig træls, men vi kan jo kun være glade ved, at der ikke var fare for hverken mennesker eller dyr, siger John Jensen, der er landmand og ejer af halm-lageret i Hersom. 

Når de sidste gløder er væk, skal politiets teknikere igang med at undersøge, om branden skyldes en kortslutning, eller om en brandstifter var på spil.

- Indsatslederen fra brandvæsenet fortæller, at det muligvis kan være noget elinstallation. Der står noget køleskab og andre installationer som det kan være opstået i i forbindelse med en jagtstue, siger Jesper Brøndum, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Viborg.

Sådan så det ud, da ilden hærgede i Hersom. 
Sådan så det ud, da ilden hærgede i Hersom. 
Foto: Øxenholt foto

Der er dog også en anden mulighed. Teorien om en brandstifter får nemlig ekstra næring fra en sag i nordjyllands politikreds. Et par timer efter branden i Hersom blev der meldt om en brand i et halm-lager i Farsø - en halv times kørsel længere nordpå.

Brand: Ild i maskinhus syd for Farsø

- Ejeren af halm-lageret i nordjylland siger selv, at der ikke var nogen el-installationer derude, så vi udelukker ikke, at det kan være noget påsat. Men branden her i Hersom, der er vi nødt til vente på vores undersøgelse, siger Jesper Brøndum. 

Her mandag er der ikke meget tilbage af halm-lageret. 
Her mandag er der ikke meget tilbage af halm-lageret. 
Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Men sammenfaldet er da heller ikke gået forbi John Jensens næse. 

- I min verden kan der kun være sket to ting. Enten er der sket en kortslutning eller også er der en, der er kommet forbi og syntes, at det halm skulle væk, siger John Jensen. 

Politiet regner med at have svar på tekniske undersøgelser i Hersom i begyndelsen af det nye år.

Politiet skal nu undersøge, om en brand i et stort halmlager ved Møldrup var påsat-

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.