Børn bygger selv mooncarbane

I SFOen i Skals bygger de en mooncar-bane. Men i stedet for en entrepenør er det SFO'ens børn, der har fået arbejdshandskerne på.

I SFO'en i Skals manglede de en bane, som børnene kunne køre mooncar og cykel på. Børnene kommer lige fra skole, men der er ingen tid til at slappe af.

- Alle børn hjælper, men der er selvfølgelig en lille kerne, som altid er her. De der børn som elsker at være ude, siger Kristian Schmidt, der er afdelingsleder i SFO'en.

Bygger banen på plejehjemsgrund

For at banen kunne blive til noget, manglede SFO'en en stor tom grund. Grunden fandt de hos naboen, byens plejehjem, mens man fandt arbejdskraften i børnene.

- De har brugt mange timer heroppe, det kan jeg love for. Rigtig mange timer inden vi er færdige, men det går, forklarer Kristian Schmidt.

Det er børnene selv, der kom på ideen til banen, og det er dem alene, der står for at gør drøm til virkelighed.

- Det er fantastisk, at børnene selv kommer med idéer til, hvad de gerne vil, siger afdelingsleder Kristian Schmidt.

Børnenes regler gælder

Børnene har været i gang i seks uger, og har med tiden fået ejerskab over banen. Derfor er det også børnenes regler, der gælder.

- Der må ikke køre benzin eller diesel-ting derinde. Vi har sådan et skilt, alt hvad der er motor på, det sætter vi streg over. Boykotter det så der ikke er nogen, der må køre ind og ødelægge det, lyder det fra Peter Sørensen, der er en af de drenge, der er med til at bygge banen.

SFO'en regner med, at banen står klar om en lille måneds tid.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.