Borgmestres fremgangsmåde vækker undren

Ledelsen for Tangeværket undres over ikke at være blevet hørt i Tange-sag.

Tidligere var de delt i to lejre: Randers og Favrskov mod Silkeborg og Viborg, når det gjaldt fremtiden for Tangeværket og området omkring det.

Men nu er de 4 Gudenå-borgmestre fra Viborg, Silkeborg, Randers og Favrskov i al hemmelighed blevet enige om, hvad der skal ske med Tangeværket og Gudenåens løb ved værket.

Det vækker undren hos bestyrelsesformand for Tangeværket Jens-Ove Simonsen, der bl.a. savner at få at vide, hvad de 4 kommuner har gang i.

Det er Viborgs borgmester, der har taget initiativ til at få de 4 borgmestre til at enes om en løsning, og det er helt bevidst, at det er forhandlingerne er foregået med kun 4 parter omkring bordet.

- Når Tangeværkets ledelse ikke er blevet inddraget før, skyldes det, at vi havde behov for ro til at få talt os ind på hinanden. Det brugte vi to møder til. Men de bliver naturligvis inddraget nu, siger Torsten Nielsen til Viborg Stifts Folkeblad.

Han røber, at løsningen bl.a. kommer til at bevirke, at Tangeværket skal afgive minimalt vand til et stryg, så værket kan fortsætte uændret.

TV MIDTVEST har tidligere vist dette indslag om striden.

Kommuner langs Gudenåen er i åben strid om Tangeværket. Viborg Kommune har netop givet værket lov til at producere strøm de næste 30 år. Det er Favrskov kommune utilfreds med og har nu klaget til Natur og Miljøklagenævnet.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Natur.