"Borgmestre bør styre verden"

Tre midt- og vestjyske borgmestre er blevet medlem af en international organisation, der i al sin enkelhed mener, at borgmestre bør styre verden i stedet for parlamentspolitikere

Verden ville være et bedre sted, hvis borgmestrene var ledere i stedet for politikerne på Christiansborg.

Det mener foreningen 'Mayors Rule The World' som borgmestrene i Viborg, Silkeborg og Favrskov Kommuner netop er blevet medlemmer af.

Borgmestrene skrev under på indmeldelseskontrakten på havnen i Allinge under det årlige Folkemøde på Bornholm.

Man skal hjælpe hinanden

Bag det opsigtsvækkende navn på foreningen, gemmer der sig et seriøst budskab. Som medlemmer af foreningen forpligter borgmestrene sig til at hjælpe hinanden med at løse de udfordringer, samfundet står overfor - i stedet for at bekæmpe hinanden.

- Jeg synes, det er et godt eksempel på vores tankegang. Vores viden skal vi dele af. I gamle dage sagde vi tit, når der for eksempel var en ny virksomhed på vej: Vi fik godt nok ikke virksomheden, men det gjorde naboen heldigvis heller ikke. Det her er det modsatte, siger Torsten Nielsen, der er borgmester i Viborg Kommune.

Borgmester i Viborg Kommune, Torsten Nielsen, skriver under på indmeldelsen i 'Mayors Rule The World'.
Borgmester i Viborg Kommune, Torsten Nielsen, skriver under på indmeldelsen i 'Mayors Rule The World'.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

For meget konflikt i parlamenterne

'Mayors Rule The World' har medlemmer fra hele verden. I alt tolv danske borgmestre blev medlemmer af foreningen under Folkemødet - som de første i Danmark.

Foreningen mener, at borgmestrene bør styre verden. De kan nemlig dele gode ideer med hinanden og dermed løse verdens problemer, mens parlamentspolitikerne kun går op i konflikter og andet fnidder.

- Jeg er stolt over, at være blevet medlem af den her forening. Det er et eksklusivt netværk, hvor vi forhåbenligt kan lære lidt af hinanden. Tage de bedste eksempler fra andre - ikke bare Danmark med hele verden. Det forventer jeg mig ret meget af, siger Steen Vindum, der er borgmester i Silkeborg Kommune.

De tolv borgmestre, der er blevet medlemmer af 'Mayors Rule The World' er alle en del af Business Region Aarhus. Udover Viborg, Silkeborg og Favrskov Kommuner er der tale om Randers, Horsens, Hedensted, Skanderborg, Norddjurs, Syddjurs og Samsø Kommuner.

Borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum, skriver under på indmeldelsen i 'Mayors Rule The World'.
Borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum, skriver under på indmeldelsen i 'Mayors Rule The World'.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.