Borgmester om aflysning af landskamp: Kæmpe tilbageslag

Viborg har en fast aftale om, at kvindelandsholdet skal spille sine hjemmekampe på Viborg Stadion. Borgmesteren frygter nu for konsekvenserne.

Et kæmpe tilbageslag.

Sådan betegner borgmesteren i Viborg Kommune, Torsten Nielsen (C), aflysningen af kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Sverige på fredag.

Kampen skulle være spillet på udebane, men aflysningen kan også få konsekvenser for Viborg, der er fast hjemmebane for kvindelandsholdet. En aftale der så sent som i juni blev forlænget med fire år.

- Det er et kæmpe tilbageslag for Viborg Kommune og for aftalen om, at kvindelandsholdet spiller sine hjemmekampe på stadion i Viborg, siger borgmesteren til TV MIDVEST.

Hvilke konsekvenser aflysningen får for Danmarks videre deltagelse i turneringen, står endnu ikke fast. Det skal det internationale fodboldforbund FIFA nu afgøre. 

- Men under alle omstændigheder vil det udtynde betydningen af kampene i Viborg næste år, hvis Danmark ikke stiller til kamp mod Sverige på fredag og mod Kroatien på tirsdag. Kvindelandsholdets popularitet efter EM i sommer var ellers guld værd for Viborg. Vi havde en gylden fireårig aftale, som nu ser ud til at smuldre, siger Torsten Nielsen.

Det er et sammenbrud i forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen, der er skyld i, at DBU fredag middag har meddelt, at kampen i Göteborg ikke bliver til noget.

Den tidligere landstræner for håndboldkvinderne - Ulrik Wilbek der også er Venstres borgmesterkandidat i Viborg - vurderer, at aflysningen  kan få meget alvorlige konsekvenser landsholdet.

- I værste fald kan Fifa smide Danmark ud. Det har de ret til, når man ikke stiller op til en kamp. Og det kan få de konsekvenser, at Danmark ikke kommer med til EM- og OL-kvalifikation, siger han til Ritzau.  

Se et interview med borgmester Torsten Nielsen her.
 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.