Borgmester om afgift-sag: Lad fornuften sejre!

Viborgs borgmester opfordrer folketingets politikere til at lade fornuften sejre i sagen om de grønne afgifter, der bremser for optimal udnyttelse af billige varme fra Apple.

Vi har stadigvæk armene helt oppe. Sådan siger borgmester i Viborg, Torsten Nielsen, efter, at det er kommet frem, at de grønne afgifter spærrer for den billige varme fra Apples datacenter.

Ifølge borgmesteren, så er den billige varme på ingen måde afgørende for et succesrigt samarbejde mellem Apple og Viborg.

- Der er ikke lavet nogen som helst aftale med Apple om, at de er kommet til Viborg på betingelse af, at der bliver billig varme nogen som helst steder. Det vil jeg gerne slå fast med syvtommersøm, siger Viborgs konservative borgmester, Torsten Nielsen.

Ifølge borgmesteren så er der stadigvæk en gevinst for forbrugerne i, at de får noget billigere varme ved at Apple kommer til Viborg.

- Der er nogle bump på vejen - og noget, der er nyt, det er jo altid svært. Men vi skal ud og bane vejen for det her, og vi vil helt sikkert opfordre Christiansborg til at lade den sunde fornuft sejre, lyder opfordringen fra Torsten Nielsen.

Se hele interviewet med Torsten Nielsen her:


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.