Borgmester: Det er ikke nødvendigt med et hastemøde

​Jens Rohde kritiserer i dag Viborg Kommunes behandling af problemerne med skolebuskørslen. Torsten Nielsen er uenig.

Er kvaliteten af skolebusserne tilfredsstillende?

Det mener en række forældre fra området omkring Bjerringbro ikke, og i går kunne en video så dokumentere, hvordan bussen måtte kæmpe for at komme op over en bakketop, og hvordan chaufføren i sidste ende måtte bede eleverne om at gå ud af bussen.

Kritikken blev fremlagt for formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Viborg Kommune, Johannes Vesterby (V) der vil sætte punktet på dagsordenen til næste udvalgsmøde.

Læs også Børnene må forlade bussen – ellers kan den ikke komme over bakken

Men det er ikke nok for viceborgmester Jens Rohde (RV), der i dag kritiserede udmeldingen.

- Det er ganske enkelt ikke godt nok. Sikkerheden for vores børn må der overhovedet ikke kunne sættes spørgsmålstegn ved, når de er under kommunalt ansvar. Det naturlige svar til de bekymrede forældre og børn havde derfor været: ”at de beskrevne forhold, kan vi på ingen måde leve med. Vi indkalder Terndrup Busser til møde og forlanger en nærmere beskrevet sikkerhedsgaranti fra selskabet. Ellers kan de ikke køre med kommunens børn. Slut. Færdig. Det står slet ikke til diskussion!, skriver Jens Rohde i et læserbrev.

Læs også Rohde: Byråd skal kræve garanti for sikre busser

Borgmesteren er ikke enig

Selvom der kun er lidt over en uge til, at skolen begynder igen, så mener borgmester i Viborg Kommune, Torsten Nielsen (K), ikke, at det er nødvendigt med et hastemøde.

- Teknisk udvalg, som bustrafikken går ind under, tager sagen op på det kommende møde. De får sagen vendt, og de får taget de skridt, der skal tages, siger han.

Han mener ikke, at det går for langsomt.

- Det er hurtigt nok. Kontakten og kommunikationen med Terndrup Busser er god. De er proaktive, siger han.

Terndrup Taxa og Turistbusser har drevet skolebuskørslen i Viborg Kommune siden 2015.

02:09 Luk video