Borgmester: Det er absolut beklageligt

Det er tredje gang på bare to år et hjemmeservicefirma, der udfører serviceopgaver for Viborg Kommune, går konkurs. Borgmesteren beklager.

Tom's Rengøring meddelte tirsdag, at firmaet er gået i betalingsstandsning og ikke længere kan udføre rengørings- eller plejeopgaver for Viborg Kommune.

Det er tredje gang på to år, at et privat firma, der udfører opgaver for kommunen, går konkurs.

- Det der er sket her med Tom's Rengøring kommer bag på mig. Der har ikke været nogle signaler inden, og tit er det sådan der kommer klager ind. Der har intet været. Der har ikke været en klage eller andet. Ikke en eneste indikation på, at der var ugler i mosen, siger borgmester Torsten Nielsen i et interview til TV MIDTVEST tirsdag aften.

Ifølge en pressemeddelelse fra kommunen vil omkring 500 borgere blive berørt.

- Det er da beklageligt for de mennesker, det går ud over. I den her situation, hvor det er rengøring på skoler, det kan vi leve med, når der ingen børn er. Men pleje-delen, hvor det er mennesker, det går ud over, det er absolut beklageligt, siger borgmesteren.

Borgmesteren tror dog ikke det vil få nogen betydning for, om Viborg kommune igen vil udlicitere kommunale opgaver til private.

Viborg Kommune har oprettet et nødberedskab, og de berørte borgere vil hurtigst muligt blive kontaktet.

Se hele interviewet med Viborgs borgmester:

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.