Borgere overtager børnehave

I Mammen ved Viborg er det snart slut med kommunal børnepasning. Indbyggerne vil hellere selv stå for det.

Fra starten af det nye år bliver børnehaven og vuggestuen i byen Mammen, ved Viborg, overtaget af byens indbyggere. Borgerne er nemlig ikke tilfredse med det, kommunen kan tilbyde.

- Vi mener, vi kan give børnene mere end det kommunale kan. Vi kan sørge for, at der er flere varme hænder, siger formand for Mammen Friskoleforening, Peter Rasmussen.

I 2004 lukkede kommunen byens skole. I stedet åbnede en friskole, og det er den, der nu overtager børnehave og vuggestue.

Kommunen havde ingen planer om lukning

Overtagelsen sker, selvom Viborg Kommune ikke har haft planer om at lukke de offentlige institutioner i Mammen.

- Selvom der ikke var nogle officielt udmeldte planer, så tror jeg, der var nogle skjulte planer om, at lukke dem, siger Peter Rasmussen.

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, Søren Gytz ,SF, mener ikke, det er en god idé, at private på den måde overtager kommunens institutioner.

- Mit største problem, det er børnene, for vi ved, at der på de små steder ude på landet faktisk kommer flere og flere sociale problemer, og flere og flere familier med problemer. Der mener vi, at det kommunale tilbud, med det store korps af specialister og opbakning de har, det er en garanti for, at vi også når ud til de børn, der har behov for det, siger Søren Gytz, SF.

Fribørnehaven og vuggestuen har indvielse d. 2 januar.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.