Boligselskab opfører billige boliger til flygtninge

Flytgninge og folk med lave indkomster kan se frem til nye boliger i Viborg som resultat af en samtale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening.

Boligselskabet Sct. Jørgen fra Viborg arbejder i øjeblikket på at opføre billige boliger, skriver Viborg Stifts Folkeblad. Det er de såkaldte "Flex-boliger", som boligselskabet  skal opføre, når tegneprocessen er afsluttet. Boligerne bliver på 40 kvadratmeter til en månedlig husleje på 2500 kroner.

Det er regeringen og Kommunernes Landsforening, der har indgået en aftale om statslig medfinansiering af de små almene boliger til flygtninge, der har fået opholdstilladelse. Ifølge Viborg Stifts Folkeblad er boligerne også tiltænkt det stigende antal borgere med lave indkomster - eksempelvis kontanthjælpsmodtagere og unge studerende.

- En lav husleje på 2500 kroner per måned opnås med små boliger - 40 kvadratmeter - rationelt byggeri, enkelt udstyr og inventar samt begrænsede driftsudgifter, siger formand for Boligselselskabet Sct. Jørgen, Johannes Stensgaard, til Viborg Stifts Folkeblad.

Som følge af den lave husleje skal beboerne selv stå for en del af det praktiske arbejde med vedligeholdelse og renholdelse.

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.