Bo har Danmarks måske vildeste halloween-hus

Bo Søgaards har brugt 30-40.000 kroner på at pynte sit hus op til halloween - og det tiltrækker folk fra nær og fjern.

Bo Søgaards have er fyldt til randen med ildevarslende gravsten, dinglende skeletter og kæmpestore edderkoppespind.

- Nogle går op i julebelysning. Jeg går så bare op i udhulede græskar og skeletter, siger han med et grin.

quoteDet startede lidt for sjov, men nu har det vokset sig stort, og det er blevet noget, som folk i området samles om.

Bo Søgaard

Halloween er efterhånden blevet accepteret af danskerne, men det er alligevel de færreste, der går lige så meget op i højtiden som Bo Søgaard fra Løvel ved Viborg. Han vurderer, at han har brugt mellem 30.000 og 40.000 kroner på halloween-pynt igennem årene, og nu trækker halloween-huset tusindvis af folk til den lille by hvert år.

- Jeg startede med at pynte lidt op for fem år siden, og så er det bare blevet mere og mere for hvert år. Det startede lidt for sjov, men nu har det vokset sig stort, og det er blevet noget, som folk i området samles om. Det er byens største attraktion, og folk kommer også hertil fra resten af landet, fortæller Bo Søgaard.

Her kan du se en del af dekorationerne omkring Bo Søgaards hus i Løvel:

Halloween handler om hygge

Interessen for halloween begyndte, da han skulle holde 30-års fødselsdag og valgte et halloween-tema for festen. Det faldt meget naturligt, eftersom han har fødselsdag den 31. oktober - altså samme dag som halloween eller allehelgensaften falder.

Bo Søgaard kan fejre sin fødselsdag samtidig med halloween.
Bo Søgaard kan fejre sin fødselsdag samtidig med halloween.
Foto: Bo Søgaard

Selv om halloween fokuserer meget på uhyggelige elementer som skeletter og spøgelser, så er det faktisk hyggen, der fylder mest for Bo Søgaard.

- Der er ikke noget uhyggeligt i halloween. Ikke sådan som jeg ser det. Efteråret er vådt, klamt og blæsende, så med halloween kan man hygge sig lidt sammen, siger han.

Plads til alle

Der er grænser for, hvor uhyggelig haven i Løvel må blive. Bo Søgaard får jævnligt besøg af lokale børnehaver, og han har en tommelfingerregel om, at hvis nogen skriger, så er han gået for vidt.

- Der kommer mange børn forbi, og det skal de kunne blive ved med, så hvis børnene bliver bange, så er det for uhyggeligt til min have, siger Bo Søgaard.

Der er ikke sparet på uhyggen foran Bo Søgaards hjem i Løvel.
Der er ikke sparet på uhyggen foran Bo Søgaards hjem i Løvel.
Foto: Bo Søgaard

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Livsstil.