Blåkærgård: Judy bliver aldrig glemt

Dagligdagen på bostedet Blåkærgård blev forandret for altid, da Kristian Heilmann slog Judy Meiniche Simonsen ihjel.

Drabet på Judy Meiniche Simonsen har sat varige spor på hendes tidligere arbejdsplads Blåkærgård. Det socialpsykiatriske bosted har skærpet sikkerheden, så de ansatte kan føle sig trygge. Blandt andet har samtlige medarbejdere GPS-alarmer.

- Testning af alarmer er blevet dagligdag for os. Vi tester alarmer hver eneste gang, vi møder på vagt, det betyder jo, at mine kolleger hele tiden kan finde mig, hvis jeg har brug for hjælp, siger Lene Harrestrup, der er pædagog på Blåkærgård.

Sindstilstanden vurderes tre gange om dagen

Beboerne på Blåkærgård er psykisk syge, som alle har fået en dom.De ansatte har nu også fået indført en metode, så de hele tiden kan vurdere faresignaler ved beboernes opførsel.

- Tre gange om dagen  taler medarbejdere sammen om hver beboer for at vurdere, hvordan er vedkommendes sindstilstand og hvordan er riskikoen, siger den faglige områdeleder Janne Martinussen.

Judy bliver aldrig glemt

Drabssagen har påvirket alle, både beboere og medarbejdere på Blåkærgård. Og de ser frem til at få sat et punktum i retten.

- Man kan lægge sagen bag sig, men Judy bliver aldrig glemt som en rigtig god kollega og medarbejder, siger Lene Harrestrup.

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.