Bjerringbro-Silkeborg forværrer kedelig Skjern-stime

Med en stærk afslutning på første halvleg skabte BSH det forspring, som førte til Skjerns fjerde nederlag i træk.

Bjerringbro-Silkeborg (BSH) er nyt hold på tredjepladsen i Herre Håndbold Ligaen.

Det blev en kendsgerning tirsdag aften, da holdet på hjemmebane vandt med 32-26 over Skjern Håndbold. Dermed fortsatte Skjerns kedelige stime, der nu lyder på fire nederlag i træk, en sjældenhed for den tidligere mesterklub.

Vestjyderne holder sig dog akkurat i slutspilsfeltet, top-8, efter halvdelen af kampene i grundspillet med 13 point efter 13 kampe. Til sammenligning har BSH 18 point for 13 kampe.

De svigtende resultater irriterer Skjern-spiller René Rasmussen.

- Vi mangler sikkerhed i vores spil lige p.t., og vi blev usikre på os selv. Lige nu er vi bare ikke bedre. Vi må kigge indad og arbejde stenhårdt, siger han til TV2 Sport.

Forud for kampen offentliggjorde BSH, at kontrakten med klubbens kamprekordholder, Nikolaj Øris Nielsen, var blevet forlænget med yderligere to år. På banen viste den 34-årige danske verdensmester, at han stadig er blandt de bedste, når der spilles kampe på højt niveau. Det demonstrerede han blandt andet med otte scoringer på ni forsøg.

En af hans fuldtræffere var første halvlegs sidste, så han sikrede en pauseføring på 15-11.

Stillingen var ellers helt lige inden halvlegens sidste ti minutter, 9-9, men derfra fik hjemmeholdet skabt et solidt forspring blandt andet takket være en farlig Aksel Horgen på fløjen. I løbet af hele kampen scorede nordmanden ti gange.

Hjemmeholdets gode afslutning på første halvleg var en nøgle til at sikre sejren. I hvert fald var forspringet ikke tæt på at blive hentet af Skjern. Gennem hele anden halvleg førte BSH med mellem tre og seks mål, og før de sidste minutter var kampen afgjort.

Profil forlænger kontrakt

Det er ikke kun sejren, der er en god nyhed for BSH denne tirsdag.

Bagspilleren Nikolaj Øris Nielsen er kamprekordholder i Bjerringbro-Silkeborg, og den rutinerede bagspiller har ikke tænkt sig at give kald på den titel.

Tirsdag har han således skrevet under på en ny kontrakt med BSH, som bortset fra et lejemål i Lemvig-Thyborøn er den eneste klub, han har repræsenteret. Der er tale om en toårig kontraktforlængelse, oplyser klubben. Dermed udløber hans kontrakt i sommeren 2023.

Den nye aftale med den danske verdensmester fra 2019 vækker stor glæde hos BSH-direktør Jesper Schou, der ikke er bekymret for spillerens fremskredne håndboldalder på 34 år.

- Med snart 500 kampe for Bjerringbro-Silkeborg siger det sig selv, at Nikolaj er en spiller, der både på og uden for banen har haft, har og får stor betydning for holdet og klubben. Nikolaj er en klubmand og en kulturbærer. Han kommer altid til træning og kamp i godt humør, og han har en stor sult efter stadig at vinde.

- Hans niveau er stadig meget højt. Derfor har landstræner Nikolaj Jacobsen ham også som en af sine udvalgte, når landsholdet skal udtages, siger BSH-direktøren.

Højrebacken har ikke været på udkig efter et andet håndboldeventyr i karrierens efterår.

- Bjerringbro-Silkeborg er den klub, jeg helst vil spille i. At forsætte i klubben har været min førsteprioritet, og jeg er rigtig glad for, at klubben var enig i at fortsætte samarbejdet. Jeg er stolt over både at være fan af klubben og samtidig have været en del af holdet i så mange år, siger han.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.