Biskop samler konfirmationstøj ind til fattige

Viborg Stifts biskop Henrik Stubkjær vil være med til at samle brugt konfirmationstøj ind til næste års konfirmander.

En kjole eller en blazer, som kun har været brugt en enkelt dag, er ofte så god som ny. Biskop Henrik Stubkjær vil derfor nu samle konfirmationstøj ind til unge, der skal konfirmeres i 2017, men som måske ikke har råd til selv at investere i et nyt sæt tøj.

- Jeg tror, at mange er enige i, at alt ikke behøver at være nyt og fint. Indsamlingen er en rigtig god indgang til at kunne hjælpe dem, som ikke har så meget at gøre godt med, så de også får mulighed for at kunne give deres børn en lidt bedre konfirmationsdag ved at spare udgiften til tøjet, siger biskop Henrik Stubkjær.

Jeg tror, at mange er enige i, at alt ikke behøver at være nyt og fint.

Det er ikke Viborg Stift, som er kommet på indsamlingsideen, men derimod en sognepræst fra Østbirk ved Skanderborg. Udover tøj så kan man også donere aflagt bordpynt, da det også er en stor udgift i forbindelse med festen.   

Når tøjet og pynten er samlet sammen, er det planen, at der skal laves et online katalog med billeder. Så kan næste års konfirmander og deres familie uden så mange penge på lommen få fat i en billig dragt til den store dag. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.