Biskop: Hospice til Viborg

Biskop Henrik Stubkjær går nu sammen med flere viborgensere om at få et hospice til byen.

Viborg skal have et hospice. Sådan lyder det fra biskop i Viborg Stift, Henrik Stubkjær, der er overbevist om, at der er brug for det.

- Der er en kæmpe folkelig opbakning her i Viborg. Mange flere danskere end dem, der i dag har mulighed for det, vil gerne have deres sidste tid på et hospice, siger Henrik Stubkjær.

Lange udsigter

Region Midtjylland har allerede 50 hospicepladser fordelt på fem forskellige hospicer. De ligger i Hvide Sande, Skive, Aarhus, Rønde og det sidste nye i Brædstrup.

Folketinget har ikke bevilget penge til flere plejepladser til døende end dem, der allerede er. Og som betingelserne er nu, er der heller ikke brug for flere pladser, lyder det fra Olav Nørgaard. Han er regionsrådsmedlem for Venstre og sidder samtidig i bestyrelsen for Hospice Limfjord, som ligger i Skive.

- Vi er rigtigt godt med i Region Midtjylland. Lige nu er der balance i forhold til både økonomi og antal pladser, siger Olav Nørgaard.

Indsamling til motionsløb

Biskoppen forstår dog ikke, at der ikke skulle være behov for endnu et hospice.

- Det, jeg har hørt, er, at flere andre hospicer kører med venteliste. Næsten 50 procent af de kræftpatienter, der ønsker en hospiceplads, når det aldrig, fordi de dør, inden de får en plads, siger biskop Henrik Stubkjær.

Allerede i weekenden vil der blive samlet penge ind til et kommende hospice ved 24-timers løbet i Viborg.

Viborg arbejder på at få et hospice, men lige nu er der hverken penge eller plads til flere i Region Midtjylland.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sundhed.