BILLEDER: Filmoptagelser i Viborg

Et filmhold er rykket til Viborg for at optage en ny stor spillefilm med Lars Hjortshøj i hovedrollen

"Emma og Julemanden - Jagten på Elverdronningens Hjerte" er titlen på filmen, der er en fortsættelse til de seneste års julekalendere på TV 2.

I løbet af de næste to måneder skal der blandt andet laves optagelser i Domkirken, ved Hald Sø, i Klosterheden og på gågaden. Sidstnævnte sted er julepynten endnu ikke pillet ned, fordi filmen foregår ved juletid

- Meget af filmen foregår i et fantasyunivers med elvere, og derfor har vi brug for at filme i et område med en natur, der kan noget helt særligt. Derudover er Viborg en utrolig flot by, med mange gamle små gader og frem for alt en masse historie, som vi kan bygge videre på i vores fortælling, fortæller Morten Rasmussen, der er direktør og producer i produktionsselskabet Deluca Film.

Udover Lars Hjortshøj, der spiller rollen som julemanden, er også Camilla Bendix, Mille Dinesen, Søren Malling, Rune Tolsgaard og Esben Pretzmann med i filmen. Rollerne som de to børn, Emma og Rod, bliver spillet af Sofia Callesen og Malte Houe.

Snevejr giver forsinkelser

Selvom "Emma og Julemanden" er en julefilm, så har den første dag med optagelser været plaget af mange forsinkelser - fordi det sner!

- Da filmen foregår over nogle få døgn, skal der helst være det samme vejr hele tiden. Og selvom det er en julefilm, så havde vi egentlig besluttet os for, at der ikke skulle være sne. Så er det lidt uheldigt, at det så lige præcis begynder at sne den første dag. Så vi har brugt meget tid på at vente på, at det holdt op, fortæller Morten Rasmussen.

Filmen har et budget på ca. 20. millioner kroner, og får premiere i biograferne den 12. november.

150130Julefilm_5.jpg

150130Julefilm2.jpg

150130Julefilm_3.jpg

150130Julefilm_4.jpg

150130Julefilm_6.jpg

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Livsstil.