BILLEDER: Fans raserede stadionhal

Ungarske håndboldfans fejrede sejren over Viborg HK med at vælte ind på banen og tænde romerlys. Selvom politiet greb til handling, er det Viborg HK's ansvar, at det gik så galt.

Det blev en voldsom sejrsfest, da ungarske FTC Budapest søndag vandt Cup Winners Cup mod Viborg HK i Viborg Stadionhal.

Efter slutfløjten lød, løb en gruppe fanatiske ungarske håndboldfans ind på banen. Flere af dem tændte romerlys og skabte tumultlignende scener.

Blandt andet blev en fotograf slået med sit eget kamera og måtte syes med flere sting. (se foto længere nede)

Episoden ryster Viborg HK's Rikke Skov

 - Det var hektisk og ubehagelig efter kampen. Det er ikke rart, at man skal flygte ud af sin egen hjemmebane, fortæller Rikke Skov.

Ikke vagter nok

Kontrollørerne kunne slet ikke styre det, da de ungarske tilskuer strømmede ind på banen efter kampen og skabte tumult.

Men den administrerende direktør i Viborg HK bearbejder ikke politiet.

 - Vi kan ikke give politiet skylden. Vi har ansvaret inde i hallen, og vi skulle nok have haft flere vagter, men jeg tvivler på, at det havde hjulpet, fortæller Peter Cassøe og fortsætter:

 - Der er ingen tvivl om, at vi har lært meget af episoden, og at vi vil gribe tingene langt mere kontant an, når vi i fremtiden skal spille kampe af den karakter og med tilsvarende potentielle risici.

Trak stave og brugte peber

Der var fire betjente til stede i hallen. Men det stod hurtigt klart, at det var langt fra nok, og der måtte tilkaldes forstærkninger.

Til sidst var der otte almindelige patruljer og en hundepatrulje til stede i hallen for at skabe ro.

Politiet måtte bruge peberspray for at få skabt ro. De trak ligeledes stave - de blev dog ikke brugt. Ingen blev anholdt.

Viborg HK's ansvar

 - Det er Viborg HK, der har ansvaret for afviklingen af kampen i hallen. Vi har ansvaret for, at der er ro og orden udenfor. Det er først, når der sker en overtrædelse af lovgivningen i hallen, at politiet griber ind. Derfor har vi handlet i overensstemmelse med reglerne i den her sag, fortæller Politiinspektør Ole Henriksen fra Midt og Vestjyllands Politi.

Se billeder fra tumulten efter kampen herunder:

140512handbold3.jpg

140512handbold2.jpg

140512handbold4.jpg

HER BLIVER FOTOGRAFEN OVERFALDET:

(FOTO: Viborg Stifts Folkeblad)

foto_2.JPG

Se flere billeder HER:

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.