Bilforhandlere i retten for skattesvig

To bilforhandlere fra landsdelen har, ifølge anklagemyndigheden, snydt Skat for et tocifret millionbeløb ved ulovlig import af biler.

To midt & vestjyske bilforhandlere risikerer fængsel, bøder og krav om erstatning, når Retten i Ålborg skal afgøre en sag om ulovlig import af biler.

På anklagebænken er blandt andre, Henrik Bollerslev fra Lindholm Biler i Viborg og Børge Kloch Sørensen fra BS Automobiler i Ørum.

De er begge tiltalt for at have svindlet med registrerings-afgifter i forbindelse med systematisk import af biler af mærket Seat og Fiat.

Bilerne er importeret til Danmark med ekstra-udstyr, som ikke var belagt med afgifter. Dette udstyr har bilforhandlerne, ifølge anklagerne, sat en høj pris på for så senere at skrue ned for registreringsafgiften.

På den måde har de unddraget Skat et tocifret millionbeløb, som de altså nu står til at skulle betale tilbage, hvis retten følger Anklagemyndighedens påstand.

Bilerne kom til Danmark via Scandinavian Car Import i Nørager mellem Hobro og Aars, hvor begge bilforhandlere var aktionærer.

Ud over fængsel og krav om erstatning risikerer begge bilforhandlere at miste retten til at sælge biler. Formentlig i en afgrænset periode.

I sidste uge stadfæstede Landsretten en dom mod Henrik Bollerslev fra Lindholm Biler i en anden sag om ulovlig import. Her blev direktøren idømt en betinget straf på to måneders fængsel, samt en bøde på 575.000 kroner.

Samtidig skal Henrik Bollerslev betale 1.2 millioner kroner tilbage til Skat. Det beløb som retten mente han havde unddraget staten i forbindelse med den ulovlige import.

Se indslag fra retssagens første dag her:

To bilforhandlere fra Viborgegnen er blandt de fire tiltalte i en omfattende sag om fusk med afgifter på importerede biler.