Bil med seks unge kørte galt - fire blev slynget ud af bilen

Fire unge mennesker, der sad på bagsædet af en VW Polo, blev slynget ud af bilen under en soloulykke. Alle skulle være uden for livsfare.

Fire passagerer blev slynget ud af bilen, da en VW Polo med i alt seks unge mennesker sent onsdag aften kørte galt på Aarhusvej i nærheden af Rødkærsbro.

Det var en 19-årig kvinde fra Viborg, der sad bag rattet, da det gik galt. Hun har forklaret politiet, at hun mistede herredømmet over bilen, da et par rådyr pludselig løb ud på vejen foran hende.

Bilen blev slynget ind mod et autoværn, og det var så voldsomt, at tre unge mænd og en ung kvinde, der alle sad på bagsædet, blev slynget ud af bagruden og en siderude. Det får politiet til at konkludere, at de ikke kan have haft sikkerhedssele på. 

- En af passagerne blev i en lægehelikopter fløjet til Aarhus, og de andre blev kørt til tjek på skadestuen i Viborg. En af dem blev så senere overført til Aarhus, da man konstaterede et hovedtraume, oplyste vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lars Even, tidligt torsdag morgen.

Brugte ikke sikkerhedssele 

Lokalpolitiet i Viborg oplyser torsdag formiddag, at føreren af bilen slap uskadt fra ulykken, tre blev lettere tilskadekomne og to svært tilskadekomne. Alle er dog uden for livsfare.

I en almindelig personbil er der sikkerhedsseler til fem personer, og det er ifølge vagtchefen ikke tilladt at være flere i bilen, end der er sikkerhedsseler til. Hvorfor de unge valgte at køre seks personer i bilen, er ikke oplyst.

Den 19-årige kvinde, der sad bag rattet, har forklaret, at bilen kørte omkring 90 kilometer i timen, da det gik galt.

Politiet har rutinemæssigt taget en blodprøve af hende for at undersøge, om hun var påvirket af spiritus. 

Artiklen er opdateret med klokken 9.30 med flere detaljer om ulykken.

Interview om ulykken med politikommissær Henrik Thomasen fra lokalpolitiet i Viborg.