Bestikkelse i Forsvaret: Nu falder dommen

I eftermiddag bliver der sat et foreløbigt punktum i sagen om omfattende bestikkelse i Forsvaret.

En tidligere leder af Bygningsafdelingen på Flyvestation Karup er tiltalt for at have modtaget bestikkelse for over 1,7 millioner kroner.

I 2015 og 2016 fik han renoveret sit private hjem i Møldrup og lavet en tilbygning.

Anklagemyndigheden mener, at byggeriet blev betalt af installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen, hvor en tidligere ansat efterfølgende sendte hele eller dele af regningen videre til Forsvaret.

Håndværkernes regninger blev nemlig ifølge anklagemyndigheden skrevet, så det så ud som om at arbejdet var lavet på forsvarets bygninger på blandt andet Flyvestation Karup og Skive Kaserne.

Anklageren har krævet den tidligere bygningsleder i Karup fængslet i mellem 2 og 2,5 år og den tidligere ansatte i Kemp & Lauritzen fængslet i mellem 2,5 og 3 år.

Klokken 17 falder der dom i sagen ved Retten i Viborg.

2:56
Den tiltalte tidligere bygningsleder har selv forklaret i retten, at han betalte for husombygningen med kontanter.

Tiltalt: Jeg betalte med sorte penge

Den tidligere bygningsleder nægter sig skyldig. I retten har han forklaret, at han betalte for en del af arbejdet på sit hus kontant - med sorte penge - og det er derfor, der ikke eksisterer kvitteringer på dét.

Den tidligere ansatte i Kemp & Lauritzen har til gengæld erkendt sig delvist skyldig. I retten har han forklaret, at han havde fået besked på af hans overordnede, at han skulle gøre den tidligere bygningsleder 'glad' - han skulle smøres - så han stadig ville placere ordrer i virksomheden.

Derfor hjalp han med at hyre håndværkere til at udføre arbejdet på bygningslederens private adresse og derefter sende regningerne videre til Forsvaret.

Omfattende sag

Udover den tidligere bygningsleder fra Møldrup er også en mand fra Herning-området tiltalt i sagen.

Han var også ansat i Forsvaret og er tiltalt for at have modtaget smedejernslåger og bøgehækplanter til en værdi af 35.000 kroner. Anklageren kræver ham fængslet i tre måneder.

To selvstændigt erhvervsdrivende er også tiltalt i sagen.