Bestikkelse i Forsvaret: Anklager kræver tidligere bygningsleder på Flyvestation Karup fængslet

Anklageren mener, at Forsvaret har betalt for en omfattende renovering af den tidligere bygningsleders private hus i Møldrup.

Det bør koste mellem to og to et halvt års fængsel, at en tidligere leder af Bygningsafdelingen på Flyvestation Karup lod Forsvaret betale for en omfattende renovering af sit private hus i Møldrup.

Det mener anklageren ved Midt- og Vestjyllands Politi, der i dag har fremlagt sin afsluttende version af sagen ved Retten i Viborg. 

Anklageren mener, at den 35-årige tidligere bygningsleder i 2016 fik lavet en omfattende renovering af sit hus og en tilbygning til i alt 1,7 millioner kroner, men at håndværkernes regninger blev skrevet, så det så ud som om, arbejdet var lavet på blandt andet Flyvestation Karup og Skive Kaserne.

Det kunne lade sig gøre, fordi der var anlægsprojekter på nogle af Forsvarets bygninger, hvor alle de bevilgede penge ikke var brugt. Det skete ofte i Forsvaret, at man brugte overskydende midler fra et projekt til noget andet end det, de egentlig var tiltænkt.

Ifølge anklageskriftet skulle svindlen være foregået gennem en ansat i entreprenørfirmaet Kemp & Lauritsen, der også er tiltalt i sagen. Han har delvist erkendt sig skyldig.

Tiltalt: Jeg betalte med sorte penge

Den tiltalte har selv forklaret de manglende regninger med, at han betalte for en del af arbejdet på sit hus kontant - med sorte penge.

Han skulle have haft 450.000 kroner liggende på sit loft, hvor de var gemt i noget rockwoll-isolering.

Dén forklaring giver specialanklager Gorm Søgaard Lund dog ikke meget for.

- Der er intet, der understøtter, at han skulle have haft 450.000 kroner liggende i rockwoollagene oppe under loftet. Forklaringen om at det skulle være kommet fra sort arbejde gennem tiderne er fuldstændig uunderbygget og usandsynlig, sagde han mandag i retten.

Omfattende sag

Udover den tidligere bygningsleder fra Møldrup er også en mand fra Herning-området tiltalt i sagen.

Han var også ansat i Forsvaret og er tiltalt for at have modtaget smedejernslåger og bøgehækplanter til en værdi af 35.000 kroner. Anklageren kræver ham fængslet i tre måneder.

To selvstændigt erhvervsdrivende er også tiltalt i sagen.

Der falder dom den 2. december.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.