Bent A Nielsen i Landsretten: Statsanklager kræver seks års fængsel til dækkonge i ankesag

Ankesagen mod dækkonge, Bent A Nielsen, nærmer sig et endeligt punktum i Landsretten. I byretten fik erhvervsmanden seks års fængsel for mandatsvig og bedrageri for 493 millioner.

En af de største sager om økonomisk kriminalitet i landsdelen er nu tæt på en afslutning. Dækkongen Bent A. Nielsen fra Viborg står til seks års fængsel. 

I hvert fald, hvis man spørger bagmandspolitiets anklager, som i dag førte ordet i den langvarige retssag. 

Under retsmødet tirsdag krævede anklageren en stadfæstelse af byrettens dom på seks års fængsel til Bent A. Nielsen. 

- Det er i overensstemmelse med den praksis, der på området, hvor der er tale om meget grov økonomisk kriminalitet, som der er tale om i den her sag, siger Martin Stassen, der er senioranklager for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK red.). 

Landsretssagen begyndte egentlig sidste år, men er på grund af corona-nedlukning først ved at nå sin afslutning nu. 

Bent A Nielsen stiftede virksomheden Genan, der kunne genbruge brugte bildæk. Udadtil var det en succeshistorie, men indadtil smuldrede økonomien og et krak var tæt på. Bag kulissen havde ejeren trukket penge ud til sig selv. Og virksomheden lånte millioner på sminkede regnskabstal. Ifølge anklagen blev der snydt og bedraget for sammenlagt en halv milliard kroner.

- I forhold til de meget store tab på 420 millioner kroner, så er det tre store banker, som har haft det tab, og som har måtte afskrive det på et lån, de havde givet til Genan på forkerte vilkår efter deres opfattelse, siger Martin Stassen.      

 Bent A. Nielsen har hele vejen nægtet sig skyldig, og det samme har hans revisor, der i byretten fik tre års fængsel for sin medvirken til bedrageriet. 

Der ventes dom i sagen den 15. april.