Benny Ragner uværdig til byrådet

Byrådsmedlem Benny Ragner fra Viborg bliver nu tvunget til at træde ud af byrådet. Valgbarhedsnævnet har erklæret ham uværdig til at fortsætte som folkevalgt politiker, efter at han har fået en dom for vold.

Først blev han smidt ud af Dansk Folkeparti og nu bliver Benny Ragner også smidt ud af byrådet i Viborg. Valgbarhedsnævnet har meddelt ham, at han ikke længere er værdig til at sidde i det nuværende byråd.

Benny Ragner blev i september 2012 idømt 60 dages ubetinget fængsel for at have begået vold mod en gæst og en medarbejder på et pizzeria i Viborg. Dommen blev senere stadfæstet af Vestre Landsret. Umiddelbart efter dommen i byretten blev Ragner ekskluderet af Dansk Folkeparti, men han fortsatte i byrådet som løsgænger.

Benny Ragner siger til TV/MIDT-VEST, at han er utilfreds med Valgbarhedsnævnets afgørelse. Han mener, at vælgerne bør afgøre, hvem der er værdige til at repræsentere dem i byrådet.

Desuden mener den nu bortdømte politiker, at han godt kan fortsætte som formand for kommunens energiselskab, Energi Viborg. En post, der indbringer cirka 200.000 kr. om året. Det er nemlig ikke en betingelse for at sidde i Energi Viborgs bestyrelse, at man skal være medlem af byrådet.

Benny Ragner overvejer nu, om han skal genopstille til byrådet på en borgerliste.

Hans afløser i det nuværende byråd bliver Dansk Folkepartis suppleant, Børge Møller.