Beboere i Karup: Vi er bange og utrygge

Beboerne i Karup er bekymrede, efter ukendte gerningsmænd natten til mandag smed fyrværkeri ind ad åbne vinduer på Birkevej.

En eller flere ukendte gerningsmænd smed natten til mandag fyrværkeri ind ad flere åbne vinduer på Birkevej i Karup. Ved nummer 27 startede det en voldsom brand i husets carport, som efterfølgende bredte sig til huset.

Der var ingen hjemme i huset, men Lizzi Sanderhoff, som er nabo til huset, vågnede med et sæt ved lyden af høje brag fra fyrværkeri.

- Jeg kiggede ud ad vinduet og kunne ikke forstå alt det lys. Og så siger jeg, nej Villy, skynd dig at komme. Det brænder ovre ved Henry, og det kommer over til os. Jeg var skide bange. Jeg tænkte, nu brænder det hele, for det var en voldsom brand. Lige nu har jeg ikke meget lyst til at være her, siger Lizzi Sanderhoff til TV MIDTVEST.

Længere ned ad vejen opdagede en kvinde, at nogen havde kastet fyrværkeri gennem et åbent vindue. Det lykkedes at slukke branden, men det kunne være gået helt galt.

- Folk kunne have ligget og sovet, og hvis man ikke opdager det, så kan man jo gå til, siger Henrik Grove, politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Tror der er en sammenhæng

Også en familie på en nabovej opdagede, at fyrværkeri havde brændt hul i stuegulvet.

- På grund af omstændighederne tror vi, der er en sammenhæng. Vi har ingen mistænkte eller nogen i kikkerten, men vi håber, de tekniske undersøgelser viser noget, siger Henrik Grove.

Inden for den sidste måned har beboerne i området været vidne til flere brande. Et autoværksted og en container er blevet antændt. Episoderne har fået beboerne til at frygte, hvad det næste bliver.

- Vi er meget utrygge og bange, og det værste er jo der, hvor der er børnefamilier. Hvad bliver det næste? Det ved vi jo ikke. Vi kan ikke have vinduer til at stå åbent mere, det dur jo ikke, for nu kan vi jo se, hvad de kan finde på at smide ind gennem dem. Men det er blevet en utryg by, siger Jytte Birch, som også er beboer i området.

Se indslag fra aftenens udsendelse

01:54 Luk video