Bach Gruppen melder tidligere ansatte til politiet for svindel med millioner

En tidligere direktør og flere ansatte hos Bach Gruppen er blevet meldt til politiet for systematisk svindel og bedrageri.

Bach Gruppen med hovedsæde i Viborg har i en flere uger lang og intern undersøgelse fundet systematisk svindel for et tocifret millionbeløb. Det har fået virksomheden til at melde en tidligere direktør og fire tidligere ansatte i BG Beton Sjælland til politiet.

Bach Gruppen skriver i en pressemeddelelse, at de har fundet stærke indikationer på, at direktøren og de ansatte har beriget sig selv med et tocifret millionbeløb gennem snyd med blandt andet omfattende kontantsalg af råmaterialer og beton ud ad bagdøren.

- Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er. Der er tale om en tidligere dybt betroet ansat og medejer, der med den ene hånd systematisk har betrygget os i, at alt var i den skønneste orden, mens han med den anden hånd har snydt både kunder og Bach Gruppen. Derfor har vi sammen med vores advokat nu bedt politiet tage over, siger Lene Christensen, der er direktør i Bach Gruppen.

Tre forskellige typer svindel i BG Beton

Løgn, afpresning og forfalskninger

Den interne undersøgelse har også afsløret, at den tidligere direktør har skjult problemer og uacceptable forhold for ledelsen i Bach Gruppen. Ifølge pressemeddelelsen skulle direktøren have givet usande statusopdateringer og falske kvalitetssikringsrapporter.

- Direktøren og en central ansat har dertil i 2018 uden Bach Gruppens vidende oprettet en falsk forening med henblik på at uddele falske diplomer til BG Beton, ligesom direktøren gennem foreningen løbende har fremstillet sig selv som uvildig ingeniør og ydet ingeniørrådgivning - til trods for ikke at være uddannet ingeniør, står der i pressemeddelelsen.

Den person, som Bach Gruppen kalder for en central ansat, blev i juni sigtet af Københavns Politi for afpresning.

- Vedkommende har forsøgt at afpresse Bach Gruppen økonomisk mod ikke at videregive informationer om forholdene i BG Beton Sjælland til offentligheden, skriver Viborg-virksomheden.

Bach Gruppen har nu meldt direktøren og de ansatte til Københavns Politi og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet. 

Bach Gruppen har politianmeldt flere tidligere ansatte for svindel. Men direktøren forsikrer, at der ikke er betonproblemer i Viborg