Autolakerer dømt for dobbelt uagtsomt manddrab i trailerulykke

En 51-årig mand er fundet skyldig i at forårsage ulykken, som kostede et brødrepar livet.

Der er i dag faldet dom i sagen om en løbsk trailer, der i sommer ramte og dræbte et viborgensisk brødrepar ved Løvel.

Føreren af lastbilen med traileren er en 51-årig autolakerer, og han er blevet dømt skyldig i dobbelt uagtsomt manddrab.

Han straffes med 20 bøder af 400 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet.

- Vi gik efter, at han skulle frifindes, og det er han ikke blevet. Så det må vi tage til efterretning, siger den 51-åriges forsvarer Karina Skou.

- Jeg er overrasket over dommen, men bøden er trods alt lavere, end anklageren havde lagt op til. Nu vil vi sætte os ned og læse dommen igennem og finde ud af, om den skal ankes, lyder det.

Trailer rev sig løs i sommer

Ulykken skete på Aalborgvej ved Løvel den 28. juli 2017. Her kørte den 51-årige i en lastbil med en trailer, som han var ved at fragte en 2,5 ton tung Mercedes på.

Traileren rev sig løs og endte ovre i modsatte vejbane, hvor den altså ramte den modkørende bil, som de to brødre på henholdsvis 53 og 61 år sad i. De døde begge på stedet ved sammenstødet.

Et af sagens hovedpunkter har været trailerens sikkerhed. Ifølge en bilinspektør var bremserne så slidte, at de stort set ikke virkede, og det har fået debatten om, at trailere skal synes på lige fod med biler til at køre.

Den dømte mand arbejder fortsat som autolakerer, men han har meddelt sin arbejdsgiver, at han ikke vil køre lastbil igen. 

Trailerdrabet har skabt debat om sikkerheden. Trailere skal kun synes, når de får en ny ejer. Det mener en synsmand, der er forkert, og det bør ske periodevis som med biler.